Dingdong
za 11 april van 19:30u tot 23.30u in de lokalen van Klein-Sinaai (Koebrugstraat 14, 9190 Stekene)

Beste leiding van Durme,

De districtsactiviteiten zijn net verteerd en er staat jullie alweer wat leuks te wachten.
Deze keer laten jullie je schelmen thuis en trekken jullie er met de leidingsploeg op uit.
Dingdong is een vormingsmoment met het district. Alle leiding van de groepen (Edelweiss, St-Laurentius, D’Heirbrug/D’Handt, Klein-Sinaai, Moerbeke, Sinaai, Waasmunster, Sombeke, Hamme) komt die avond samen om nieuwe ideeën op te doen, ervaringen uit te wisselen, bureluren over het muurtje,…
Elk jaar proberen we als dc’s een vormingsaanbod samen te stellen waar iedere leid(st)er zich wel in kan vinden.

Om een vlotte inschrijving te voorzien moeten jullie je voorkeuren aanduiden op de site.
De avond omvat 2 sessie:
het eerste van 19.30u tot 21.30u;
het tweede van 22.00u tot 23.00u.

De avond begint stipt om 19:30u in de lokalen van Klein Sinaai.

Dit zijn de aanbodjes waaruit jullie een keuze kunnen maken (uit elke sessie kunnen jullie een top 3 opmaken, we proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden). Zorg ervoor dat je per groep de leiding verdeelt over alle aanbodjes:

Sessie 1 (inhoudelijk):
Voor het eerste moment kunnen jullie een keuze maken uit aanbodjes die inhoudelijk diep gaan, gekruid met jullie eigen ervaringen.


  Elke maand is het weer van da:
  - “Wat gaan we de komende maand aan activiteiten doen?”
  - “Bosstratego, voetballen tegen de plaatselijke Chiro, pleinspelen,…”
  - “Weeral?”
  Vind je het moeilijk om jezelf elke maand creatief heruit te vinden? Je bent niet alleen..
  Met dit aanbodje doe je een hoop makkelijk te hanteren en leuke tips aan de hand om van elke takraad een vlot en aangenaam moment te maken.

   Bij meer en meer kinderen en jongeren wordt ADHD vastgesteld, ook autisme komt vaak voor bij onze scouts en gidsen. Deze kinderen hebben vaak net iets meer aandacht nodig. Om hen nog beter te begeleiden organiseren we dit aanbod. Wat is autisme? Wat is ADHD? Wat kan je verwachten en wat kan iemand met autisme van jou verwachten? Hoe ga je er mee om in de jeugdbeweging? Pas je je activiteiten? Hoe zorg je ervoor dat iemand met ADHD zonder kleerscheuren en toverspreuken kan meespelen? Hoe pak je probleemsituaties best aan? Hoe ga je om met reacties van andere kinderen? Hoe ga je er mee om?
   Jullie eigen ervaring met ADHD en autisme wordt ook besproken.
   Hoe meer je kennis opdoet, hoe beter je je kunt inleven in de situaties van deze kinderen/jongeren en hoe beter je bepaalde probleemsituaties kan aanpakken.

    - “Scouts is voor de zaterdag/zondag van 2 tot 5”
    - “Examens of niet, ik sta er altijd.”
    Iedereen heeft zijn eigen engagement en probeert hiermee zijn steentje bij te dragen aan de groep. Hoe ver gaat jouw engagement? Heb je er soms ook moeite mee om je voor elke activiteit op te peppen en ervoor te gaan? Blijf je na n ouderavond liever liggen in je bed in plaats van naar de zaal te rennen om alles op te kuisen. Heb je er genoeg van dat jij altijd verantwoordelijke bent voor een werkgroepje?
    Dit en veel meer komt aan bod tijdens dit momentje.


     Lastige kinderen/tieners moet je negeren. Maar dat is soms verdomd moeilijk als ze je werkelijk het bloed van onder de nagels halen.
     Met enkele situaties in het achterhoofd gaan we concreet aan de slag. Wat helpt het best: straffen of belonen? We rakelen ook even de richtlijnen van scouts en gidsen Vlaanderen op. Zijn die er dan? Zeer zeker, en onbewust hou je je daar ook aan. Dit wordt van generatie op generatie overgegeven...
     Wat kan bij jou groep wel en blijkbaar bij een andere groep niet, we komen de interne keuken van elke groep te weten, overgoten met een sausje van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

     Sessie 2 (ontspannend):
     De tweede sessie is meer ontspannend, desalniettemin kunnen ze je inspireren om eens uit te proberen met je eigen tak/groep.

      Een klassieker die blijft scoren. Heb je er nog nooit van gehoord? Zeker doen dan! Met een kampvuur, wat broodzakken, zilverpapier en lekker ingrediënten maak je in no time een heerlijk diner klaar. Met een volle maag ben je daarna klaar om het nachtleven in te trekken.

       Lachen staat hier centraal. Lachen met jezelf en met de andere. Tijd om iets aan de verzuurde maatschappij te doen! Schuilt er in jou een stand-up comedian? Of wordt je liever geëntertaind? Voor elk wat wils, en gelachen zal er…

        Niks is zo ontspannend dan de nacht en het pittoreske Klein-Sinaai al wandelend te verkennen. Gewapend met een fakkel trekken we er op uit! Via een web van raadsels leren we elkaar beter kennen en vinden we onderweg lekker hapjes en drankjes om de tocht tot een goed einde te brengen. Een ideaal moment om de ‘andere’ leiding te leren kennen! Sounds corny? Is het ook! Gewoon doen!

        Vul formulier hier onder in om me een e-mail te sturen.

        *


        *


        *


        *


        *


        *


        *